Herfst

In groep 3 hebben we een boek gelezen over Muis. Muis had in de herfst allemaal walnoten verzameld, maar de noten waren in de nacht allemaal weggewaaid! Gelukkig had Muis de noten later weer gevonden.

We hebben de buitenkant van de noot heel goed bekeken. We keken met onze ogen en voelden met onze handen. Samen zochten we naar dingen die hetzelfde en verschillend waren bij de noten.
Als je de noot heen en weer schudt, hoor je een geluid! Wat zou er aan de binnenkant van de noot zitten? Juf had iets meegenomen waarmee we de noten open konden krijgen, een notenkraker! Met de notenkraker kregen we de noten open. Aan de binnenkant vonden we een walnoot die je op kon eten!

Buiten hebben we de wind onderzocht. Wist je dat je ook kan zien dat het waait?
We hebben de wind buiten ook gevoeld. Ga maar eens hard rennen! Het is ons zelfs gelukt om de wind te vangen!
Niet alle dingen kunnen bewegen door de wind. In de klas hebben we de wind nagedaan met een föhn. We voorspelden wat weg zou waaien en wat zou blijven liggen als we de föhn aan zouden zetten. De walnoten waaiden weg, maar de voetbal bleef liggen!

We hadden de wind en de noten goed onderzocht. Nu konden wij ervoor zorgen dat de noten van Muis niet meer wegwaaiden. Muis had spulletjes. Die hebben we gebruikt om iets te ontwerpen. We hebben eerst een ontwerp getekend. Daarna hebben we het ontwerp gemaakt met de spulletjes. Met de föhn deden we de wind na. Zo konden we testen of de noten bleven liggen!
Alle groepjes hadden dezelfde spulletjes gekregen, maar iedereen had wat anders gemaakt!