Een plek in de boom

Drebbel en Co zagen een hele mooie boom.  Ze vroegen zich af of de kinderen in groep 4 en 5 hen konden helpen om een plek in de boom te maken waar je kan zitten en spelen.
Dat wilden de kinderen in groep 4 en 5 wel!
Drebbel en Co hadden nog wel wat wensen. Zo willen ze niet uit de boom vallen en wil Co bijvoorbeeld weten als er iemand in de buurt van de boom is. 

We werkten in teams van twee. We bedachten eerst voor onszelf ideeën, hoe zou je de wensen van Drebbel en Co kunnen maken in  de boom? We vertelden onze ideeën aan elkaar. Daarna kozen we de beste ideeën. We kwamen vaak samen tot een nog beter idee!

Onze ideeën hebben we uitgewerkt in een ontwerp. Hoe gaat onze plek in de boom voor Drebbel en Co eruitzien? Als we het eerste ontwerp af hadden, testten we het ontwerp. Hadden we alle wensen in de boom al gemaakt? Daarna gingen we ons ontwerp verder verbeteren.
We bedachten zelf ook nieuwe dingen, waarvan wij dachten dat Drebbel of Co dat heel leuk zou vinden! Wat dacht je van een dakterras waar je lekker in de zon kan zitten? Een robot die alles goed in de gaten houdt?  Of een ophijslift?
Drebbel en Co waren heel benieuwd naar onze ontwerpen.
Daarom hebben we een brief aan ze geschreven om te vertellen wat wij voor ze hebben ontworpen.